Get Adobe Flash player

Mammas Blogg

Funderingar.


Det jag har suttit och funderar på många gånger är varför andra människor tror sig vara bättre än andra. Varför människor drar för snabba slutsatter om saker och ting hur det fungerar och hur sanningen ser ut. Lösningen på problem ligger inte nära porblemet utan det ligger ofast långt i från problemet. Man måste bena ut och analysera allt i kring sig innan man kan hitta orsaken eller orsakerna till att ett problem har uppstått.

Man lägger över hela skulden på en annan än sig själv när man Använder ett DU budskap, då vågar man inte stå för det man i själva verket tycker. Talar man om något med ett Jag budskap så visar man att det här kan jag stå för, det man tycker är det man säger.

Människor är omkring en är så snabb på att dömma ut saker och ting och bestämmer att det på ett visst sätt. Jag skulle uppskatta om de skulle ta reda på fakta för en gång skull och sedan göra en bedömning av situationen.

2009-07-12 20:43


Svårt


Kan inte sova. Ikväll mår jag verkligen inte bra i min själ. Visst jag har tre tjejer som för mitt liv värt att med leva och kämpa för men jag saknar min son. Kan inte sluta tänka på att jag skulle haft en lite 3 årig pojke som sprungit omkring på dagarna här. Lärt sig prata en del och varit i full färd med att leka med lego, bilar, rita, måla, cykla och mycket annat med han syskon...... Livet går vidare och de stämmer och visst man kan inte gro in sig i de förflutna.. men att sakna sitt barn är inget jag ser som tjat... :( Livet är så här för mig..jag kommer alltid att ha dagar stunder då jag mår mindre bra.. då jag måste få gråta och skriva av mig...:(

Älskade Emil.. fattar inte att du varit borta från min famn i 1½år....de gör så ont i mitt hjärta himlen har så många änglar.. varför tar de inte slut.. Som ängel mamma har dig så tättintill mig men ändå inte......Jag har tre änglar på jorden men en kommer alltid att saknas och det är dig Emil  jag inte har här.

De gör såå ont så ont att jag ibland undrar hur jag skall orka... Vill så gärna känna din närhet vill vara  där du är för att krama om och läsa nattsagor för.... tror jag är för hönsig med mina barn för jag är såååååååååååå rädd att mista dem. Men något annat kan jag inte vara när det som hände har satt spå hos mig och mitt sätt att se på livet.

Är tacksam för alla stunder jag får med mina barn, varje stund är guldvärd. Döden finns hos alla men inte att få begrava sitt barn före man själv dör...

2009-07-11 02:10


Glädje, sorg, ångest och tacksamhet på samma gång.


Sista dagen för tjejerna på dagis var i fredags. I augsti väntar fritids och skola för samtliga tjejer. De håller på att bli så stora nu, mammas prinsessor. Det är samtidigt skönt att dagistiden är över, samtidigt som tanken har slagit mig att Emil snart skulle har blivit 3 år och haft halva tiden kvar på dagis. Jag skulle ha haft en dagis kille kvar på nävergårdens förskola som är den bästa förskolan som jag haft mina barn på. Bytte från ett annat dagis i björksätra där det inte alls var lika bra personal och deras sätt att jobba med barnen var inte bra. De kunde glömma sina barn ute ensam i vagnen, samtidigt så det var i andra ändan av byggnaden och var inne och måla med övriga barnen.

Jag är taksam för den tid mina barn  fick på nävergårdensförskola både Junibacken och Bullerbyn. Tjejerna kommer att hälsa på förskolan vid senare tillfällen.

Sorgen är fortfarande svår att hantera i perioder då jag helst skulle vilja dra något över mig och försvinna. Samtidigt vet jag att mina prinsessor behöver mig så jag står upp för deras skull. Hade inte jag haft dem så skulle jag inte klara av vardagen i dag. Det gör livet värt att leva och självklart du med Johan, fast på ett annat vis.

För de som läser denna sida så har jag en annan blogg som jag startat upp och skall börja skriva där. vill ni har användare namn och lösen så kan ni maila mig på sofie@jbnmedia.org så skickar jag det.

Jag kommer att fortsätta skriva här med men i än mindre utsträckning än vad det är i dag. Kommer mig inte förr att uppdatera denna sida så ofta numera. Jag vet inte varför men det bara blir lite uppdatering.

Jag vet vilka som är mina riktiga vänner och finns kvar så här nästa 1½ år efter att Emil gick bort. Så fortfarande hör av sig, har förståelse, kan känna empati och med känsla för hur livet är ett att man mistat ett barn. Tack så mycket för att ni finns. Ni är få till antal, men av den bästa sortens människa.

2009-06-28 18:57


Tack, ni är underbara


Tidigare i kväll så var Hans och Peter hemma hos oss, de var de som hade huvudansvaret för Emil den kvällen han gick bort. Det var mycket omtumlande att ha dem hemma igen. Det var många minnen och känslor som kom upp igen.  Jag behövde ändå träffa dem, visa för dem att jag uppskattar allt de gjorde för Emil och för att få höra hur de kände. Det är var som om sista pusselbiten kom på plats, mitt sorgarbete fick en annan dimension.  Jag fick ansikten på dem som var huvudansvariga för försöken av att hjälpa vår lilla Emil. Att kunna får blicka tillbaka och prata om det tillsammans med de som var ansvariga för återupplivningsförsöken, jag är så glad att äntligen fått träffa dem och höra deras sida av allt. Bara att få träffa dem,  hjälper mig vidare i sorgarbetet.
 

Jag fick svar på mina funderingar och tjejerna fick en annan syn på ambulans och människor som jobbar på ambulansen. De har varit så rädda och sammankoppla ambulans så starkt med döden. Särskilt Tyra som varje gång hon var varit nere och sjuk har försäkra mig om att hon inte kommer att då som Emil ”mi inte tut tut” ”mi inte dö” Hon är 5 år och försöker göra mamma trygg med att hon inte kommer att dö eller lära åka ambulans som Emil och aldrig komma hem igen.  Det är jobbigt för mammahjärtat att höra det, samt att hon har varit så rädd för ambulanser och att dö som Emil under det gångna året.
 

Tjejerna fick se allt i ambulansen och testa på lite saker. Vi fick åka på en liten åktur i ambulansen runt i kvarteret med ljusen på så tjejerna var saliga och ville har mer och mer av ambulansen. Det blev som förbytta, från att varit så rädda för ambulans och förknippa det med döden till att bli kompis med Hans och Peter med gröna kläder  likt en utomjording som de själv sa om sig själva, när Peter hade syrgasmasken på sig.  Tjejerna ville bara prata mer och se allt som fanns att se i ambulansen, de var riktigt nyfikna på allt i bilen. Tjejernas syn förändrades rätt mycket på den timmen de var hos oss. De ville träffa dem igen och få se station som de lovade att de skulle visa dem.
 

Jag är er evigt tacksam för det ni gjorde för vår Emil. Ni har för all framtid fått en speciell plats i mitt hjärta. Jag kommer alltid att se er som de personer som gjorde allt vad ni kunde för min son Emil.
 

Här har ni med andra som har betytt mycket för Emil  fått en egen sida http://www.emilolsson.com/home/index.php?id=72

2009-03-15 00:01


Det värmer


Att det finns människor som fortfarande tänker på oss och skriver i minnesgästboken och tittar på filmen som jag gjort om Emil och lite fakta kring hans bortgång. Ni är guld värda allihopa skall ni veta. Det har gått över 13 månader sedan han gick bort, men jag är fortfarnade kvar "då han gick bort". Att se tjejerna växa och bli större är svårt. De bli större medans Emil fortfarande är 1½år och min lilla pojk. Jag har kommit på mig själv suttit och drömt mig bort och undrar hur Emil skulle ha varit när han blev större och vad han skulle ha tyckt om att göra. Hur det skulle ha varit ha en pojk och tre flickor i huset, det är något  jag aldrig kommer att få reda på.  

För övrigt så skall jag försöka får ihop något till nästa vecka som kommer att bli i Bollnäs i gruppen. Sedan skall jag försöka ta med tid och ta det lugnt också. Har en del städning att göra här hemma och tvätt att tvätta inför nästa vecka, ja det skall hinnas med också.

2009-03-06 11:28


Uppdaterat


Har slitit med att göra en film om Emil hela dagen, har inte fått mycket annat gjort. Nu i kväll så har Johan och jag suttit och flytta över allt från gamla hemsidan. Johan står helt och hållet för  design och kodning av sidan. Är han inte duktig??  Sidan har därmed flyttat från Falkenberg till Stockholm  på 4 timmar. Räckna ut snitt hastigheten där ni  

Sidan ligger alltså nu på vår egen webbserver i företaget.

2009-03-05 23:04