Get Adobe Flash player

Februari -08

Tisdag den 26 feb

Det är Johan som har önskemål om att jag skulle uppdatera min blogg. Orkar inte skriva så mycket. Allt är så grymt jobbigt nu. Begravningen närmar sig, på fredag den 29 kl 13.30 i Kanalkyrkan. Allt går hittills som planerat och förväntat. I helgen som var ordnade Johan en mysig middag till mig med levande ljus, det var meningen att det skulle bli en mysig tillsällning men det blev för känslosamt när Emil kom upp som samtalsämne.

För övrigt så har man bara försökt att få vardagen att gå framåt, tjejerna är gladare och ser framåt mer än vad man själv orkar och vill just nu. De förstår inte riktig vad som väntar på fredag, men det är något som jag inte kan ta ifrån dem heller. Det är deras lillebror som gått bort och de kan inte hållas utanför. Döden är i sig själv är en hur man än vrider eller vänder på det en naturlig sak som alla förr eller senare kommer till. Det är bara fel ordning nu när Emil gått bort före så många andra som är äldre än honom.

 2008-02-26

Torsdag den 21 feb

Ja nu var det någon dag sedan jag skrev igen. Orkar inte skriva så mycket hinner inte heller skriva. Var till Hudiksvall i går med Tyra till Mary Hägg Specialist tandläkaren sjukhuset, mat problem är hennes område. Vi åkte kl 08.15 och kom åter till Sandviken med en försenad taxi kl. 15.25. Det gick bra i varje fall.
I dag så har jag, Johan och mamma min varit och kolla på gravplats. Det fanns inte många att välja på, endast en som passade med tanke på att han skall jordbegravas. Men det känns bra, den kom på en ljus plats som syns. Perfekt att plantera där.
Tyra skall in till en specialist tandvården i Gävle i dag så i dag är man ute och ränner med. Man hinner inte gräva mer sig i sina sorger allt för djup i dag heller. Man är sysselsatt mest hela tiden. Senare så åker mormor i väg med Tilde till ridningen och jag blir hemma ensam med Tyra och Thelma. Ja det är väl lite av det som hänt och händer i mitt liv just nu.

2008-02-21

Måndag den 18 feb

Jag har varit lite dålig på att skriva de senaste dagarna. Jag har inte känt att jag orkar skriva något. I fredags var vi i Valbo och handla kläder på H&M åt mig först och främst. Men Tyra och Thelma fick två kortärmade tröjor med och Johan en tröja med långa ärmar. Jag hade nämligen fått 1050kr i bonus och guldbonus från H&M sedan föregående år då jag handlar barnkläder för över 16000kr. Så nu tyckte jag i varje fall att det var min tur att få något nytt. Jag gick dessutom ner två kläd storlekar i byxor, konstigt tyckte jag då jag inte ansträngt mig ett dugg men glad blev jag i varje fall.

Mamma var över till Hööks med Tilde och köpte en säkerhetsväst, varma ytterkläder och skor till Tildes ridning, tack mamma för att du  tillfälligt lägger ut pengar för Tildes rid kläders utrustning.

Helgen var en lugn helg, inte mycket har hänt, varit med tjejerna och Johan, myst med tjejerna och Johan, titta på film, tvättat, vikt tvätt och städa lite allmänt. Mamma och Pappa var över på lite tacos i går kväll söndag. Det var roligt för tjejerna att morfar kom med över. De älskar morfar så mycket. De blev extra glad då båda deras favorit människor kom tillsammans.

Vardagen är här igen och det är en full vecka även denna vecka med, Tyra har två besök hon skall avklara denna vecka, Tilde har två aktiviteter och skall på. Det är Thelma som inte har något eget denna vecka som hon skall i väg på. Johan skall i väg och köra senare idag den dubbel lektion på Lenas. Jag skall inte i väg förrän på fredags morgonen till Kuratorn

2008-02-18

Torsdag den 14 feb

Alla hjärtans dag är i dag och Emil har fått en ny blomma på hyllan. En blomma som går i kärlekens tecken. Älskar honom som otroligt mycket och saknar honom så fruktansvärt mycket. Livet är inte lätt efter hans bortgång. Dagarna går men jag hänger inte alltid  med. Jag sjunker lätt in i alla minnen som han har lämnat efter sig.
Annars har jag varit till kuratorn, köpt alla hjärtans dags present till Johan och varit i väg med Tilde på ridlektion. Johan var i väg på halkbanan med min mamma i dag och gå fick jag till uppgift att åka och släppa ut hundarna så  att de fick göra sina behov.

2008-02-14

Tisdag den 12 feb

Jobbigt att komma upp som vanligt ur sängen, man är som förlamad och vill inte vakna. Lite stressad till skola och dagis för att lämna tjejerna. I dag har jag inte gjort mycket. Det har varit jobbigt att komma i gång med något. Lagade i varje fall lite mat i dag. Hämtat barnen och sedan åkte vi till skattemyndigheterna för att skaffa oss ett dödsintyg till Folksam men det kunde inte hon som var kvar skriva ut så jag får det på posten på torsdag i stället, hon som hade behörighet att fixa sådana intyg jobbade till 14.00 om dagarna. Sedan in på banken en sväng. Vi tog en fika på stan i varje fall. Nu snart skall vi äta sedan dusch, mys i soffan och natta tjejerna.

2008-02-12

Måndag den 11 feb

Det är så tomt utan Emil. Visst Tilde, Thelma och Tyra är guldvärda, hade jag inte dem så skulle jag inte kämpa för att hålla mig upp.  Men det gör ont, han har lämnat ett så stort tom rum som ingen kommer att kunna fylla någonsin. Jag är folkskygg nu. Jag vill inte träffa människor längre. Jag vill bara att det skall bli som vanligt igen, men jag vet att det inte är möjligt men i varje morgon när jag vaknar så hoppas jag att det vara var en mardröm och allt är som det skall var. Emil ligger levande i sin säng och ropar på mig för att han vill upp.

2008-02-11

Lördag den 9 feb

Det har varit jätte jobbigt det senaste 2 dygnen. Har inte orkat göra något alls nästan. Har bara hängt med. Sorgen är så tung att bära på, jag blir handlingsförlamad. Tankarna om varför andras barn skall få leva och vara lycklig och då speciellt pojkar kommer upp. Varför skulle inte min pojk få leva? om andras pojkar får det. Det är så grymt orättvist. Vill bara försvinna just nu, önskar mer och mer att jag kunde dra tillbaka tiden och göra om så mycket. Dra tillbaka klockan till den 29 jan då Emil var till läkaren. Då kanske vi kunnat rädda honom från att dö ifrån oss. Har ätit bra i varje fall, det har inte varit lätt men tankarna har varit för tjejerna skull. Att tjejerna skall ha en mamma kvar som fungerar. Just nu är de hos pappa sin tills i morgon söndag tills eftermiddagen. Har lyckas sovit i dag på dagen, men det blir väl inge sova i natt i ställt då. Skall försöka gå och lägga mig om ett tag.

2008-02-09

Torsdag den 7 feb

Det var jobbigt att ta sig upp i morse för att lämna Tilde på skolan. Jag ville inte vakna. Johan försökte i en timme innan jag reagerade. Kl 07.35 kom jag upp och Tilde börjar kl 08.00. Vi var inne på skolan kl 08.10 och då hade Tilde hunnit ätit frukost oxå. Inte illa för att vara mig hehe...
I dag har jag varit till kuratorn och prata en massa. Det hjälper för stunden. Hon ger det stöd och hjälp  som man kräva av henne.
Vi var och besökte svärmor och sedan hamnade vi hos min mamma och pappa. Barnen behövde komma ut. I morgon så skall tjejerna få gå till dagis, första dagen efter Emils bortgång. Jag är nervös. För Tilde gick det ju bra att komma tillbaka till skolan så jag antar att det går bra på dagis oxå.  Hur som helst så skall de få vara där. 
 
 2008-02-07

Onsdag den 6 feb

Nu är det en vecka sedan du somna in och lämnade oss i stor tomhet och saknad. Den tomrum du lämnat efter dig är så stort och sakanden är så ofantligt stor att den inte går att beskriva.

Det finns nu bara ett stort frågetecken, Varför? Hjärtat vill inte acceptera att du är borta för alltid.

Livet är svårt i dag att kunna leva utan dig min lille goa och enda son Emil. En förkylning skall inte behöva sluta så här. Var det något mer fel som inte läkarna såg någon gång när de undersökte dig?

Jag gjorde allt för dig min lille son. Du hade gjort mig till en stolt mamma till en fyrklöver i och med din ankomst in i vårt liv en varm sommar morgon i juli 2006. En liten son efter de tre tjejerna hade anlänt och som jag trodde för att stanna hos oss.

Jag har inte mycket kvar mer än minnena, sakerna och dofterna som du lämnat kvar nu.

Tilde har varit i skolan i dag första dagen efter Emils bortgång. Det gick över förväntan. Hon trivdes i skolan. De flesta visste om det tagiska som hänt vår familj.

För övrigt har jag inte gjort mer än handla, kolla film och myst med tjejerna  och Johan i dag. Orken finns inte att göra något mer ansträngade nu.

2008-02-06

Tisdag den 5 feb

Idag vaknade jag trott eller ej av mig själv kl 09.00. Fick sakta ork att ta mig ur min varma sköna säng och upp göra frukost. Vid 11.30 skulle Stefan komma till Sandviken med Tilde. Vi skulle på Begravningsbyrån för början till planeringen av begravningen. En dödsannons skapades. En sväng till kyrkan till prästen som skall hålla i begravningen var vi till. Den 29/2 kl 13.30 är det bestämt. Det kändes så fel att planera för en begravning av sin egen son, man vill inte tänka antar jag på allt som lär planeras för inför något som gör så ont inne i själen.
Johan är guld värld för mig som hjälper mig och barnen i denna kris som vi är inne in i.  Utan Johan skulle jag inte fixa att ta mig igenom detta.
 
Johan är en mycket bra extra pappa till alla barnen. Johan var en jätte bra extra pappa som verkligen gick inför att ta hand om Emil. Har lärde sig Emils behov i många sutuationer. Han ställde upp för Emil när som helst när han behövde något. Han såg Emil som sin egen son nästan. För övrigt så har vi ätit en varsin semla i dag. Men det smakade inte mycket. Men nu är det i varje fall gjort för i år.

2008-02-05

Måndag den 4 feb

I dag har det varit svårt att få något över huvudtaget gjort. Gick upp efter mycket tjat av Thelma och Tyra vid 11.00 tiden. Jag ville bara ligga kvar och bara tänka på Emil. Det är jobbigt att göra något över huvudtaget n i dag.  Hade man sluppit huvudvärken, värken i lederna och febern  åtminstånde. Det är jobbigt nog att gå igenom sorgen nu, man har influensan tillika.  Telefonen har ringt mest hela dagen. Man får aldrig vara ifred. Låter man bli att svara så tror väl folk att det har hänt något antar jag. Jag har inte hunnit med något annat än diskmanskinen.

Blombud kom i går med blommor från Josefine i går eftermiddag, måste tacka henne, så nu säger jag  det Tusen tack. Du är så gullig i mot oss som skickar blommor. Nä nu skall väl jag försöka ta mig in i duschen. Barnen sover sedan ett tag tillbaka.

2008-02-05

Söndag den 3 feb

Jag har fått sova lite bättre i natt än de tidigare nätterna. Har spenderat mycket tid hemma hos mamma och pappa i går och i förrgår, ätit och prata med dem. Faster Ewa var förbi med blommor från mina kusiner med familj och henne själv också, Tusen Tack  för blommorna.
 
Tack mina underbara kamrater i Bollnäs 2 för de fina blommorna med vas, Tack Britt-Marie och Anna-Stina med fam för de fina blommorna och tack Dagis för den fina bukett ni kom hem till oss med i torsdag. Det står så fint på bordet.

Skall försöka ta tag i den ständigt växande tvätthögen i dag. Tyra och Thelma har varit borta på Björkparken från fredag tills i dag. Skall hämta dem vid 14 tiden någonting.  Skjusa i väg Tilde till hennes pappa i går vid lunch, hon längtade efter sin pappa och ville ha honom för sig själv ett tag nu. Få se var vi tar vägen då, kanske mamma och pappa en sväng till eller så åker vi hem och myser bara.

2008-02-05

3 dagar har gått

Sedan Emil somnade in i sin säng för att aldrig vakna mera. Ljusen och tankarna kring hans bortgång har spridit sig som en löpeld. Emil var snabb att ta sig fram och beröde många människor med sina stora ögon, leende och skratt. Men det här slår Emils fart! Det är ofantligt  många som har skänkt en tanke och tänt ett ljus för honom.
 
Mamma saknar sin goa prins så det gör ont i hela kroppen och själen. Hans leende jag aldrig mer får se, hans röst jag inte får höra mer,  hans händer jag aldrig mer får röra mer,  hans kramar jag aldrig mer får känna och hans pussar aldrig mer får känna på kind eller mun.

2008-02-05

 

2009-03-05 21:53:39 : admin